Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Γεμιστά με κιμά

Καλημερα, καλη εβδομαδα και καλως σας ξαναβρηκα!! Μετα από ένα ζορικο εξαμηνο με πολλες μετακινησεις και λιγο χρονο για μαγειρεμα, θελω να πιστευω οτι εστρωσε το πραγμα και μπορω να επιστρεψω στους αγαπημενους ρυθμους blog και παλι! Θα δειξει....
Κι επειδη το καλοκαιρι ακομα ειναι εδω, παμε για γεμιστα με κιμα, αγαπημενα, κλασσικα και εντελως καλοκαιρινα!
 
Υλικά (για 10 γεμιστά)
Πιπεριές και ντομάτες για γέμισμα
300 γρ. κιμάς
10 κ.σ. ρύζι (1 για κάθε γεμιστό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα μαιντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. σαλτσα ντομάτας
1/2 κ.γ. πιπέρι κοκκινο
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1 κ.σ. αλάτι
ελαιόλαδο 
1 μεγαλη ντοματα κομμένη σε μετριες φετες
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βαζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ριχνουμε το κρεμμύδι. Αφηνουμε λίγο να μαλακωσει και προσθετουμε τον κιμα. Ανακατευουμε και γυρναμε τον κιμα συνεχως μεχρι να ασπρισει τελειως και να μην εχει καθολου χοντρους σβωλους. Συμπληρωνουμε τη σαλτσα, τον μαιντανό και τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε με νερό. Αφηνουμε να βρασει για μισή ωρα περίπου. 
Επειτα, ριχνουμε και το ρυζι συμπληρωνοντας 1,5 ποτηρι βραστό νερό. Βραζουμε για 10 λεπτα περιπου μεχρι να μαλακωσει το ρυζι, ανακατευοντας ενδιαμεσα για να μην κολλησει και ελεγχοντας μηπως χρειαστει λιγο νερό ακομη. Μολις το ρυζι ειναι ετοιμο, σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και το καπακι της κατσαρολας και κατεβαζουμε από τη φωτια αφηνοντας το στην ακρη.
 
Ταυτόχρονα μπορουμε να ανοιξουμε και να αδειασουμε τα λαχανικά (πιπεριές και ντομάτες).
Γεμιζουμε ενα ενα τα λαχανικά, πασπαλιζοντας πρωτα λίγο αλατι στο εσωτερικό τους και τα τοποθετουμε στριμωχτά σε ταψάκι. Στα κενα που δημιουργούντα βαζουμε τις κομμένες πατατες για να στριμωχτουν ολα καλυτερα.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψάκι. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 στον αερα για 1 ωρα περιπου. Στο μισαωρο και λίγο παραπάνω με δύο κουτάλια γυρνάμε τα γεμιστά να ξεροψηθούν και από τις δύο πλευρές.
 
Άλλες προτάσεις για γεμιστά:

20 σχόλια:

  1. αγαπημένα και πανέμορφα! ο ορισμός του καλοκαιριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοειται, καλοκαιρι χωρις γεμιστα απλα δεν γινεται!
      Καλημερα!

      Διαγραφή
  2. Ελπινίκη μου σε σκεφτόμουν, ελπίζω να είσαι καλά. Τέλεια τα γεμιστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ειμαι, σ ευχαριστω πολυ... δεν ηταν ανησυχητικοι οι λογοι της... απουσιας!

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Ελπινίκη και καλώς μας επέστρεψες και απ΄ ότι βλέπω πολύ δυναμικά,τα γεμιστά με κιμά είναι τ΄αγαπημένα μας και τα τιμήσαμε δεόντως όλο το καλοκαίρι να είσαι καλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως σας βρηκα και ελπιζω πως ηρθα για να μεινω!
      Γεμιστα με καθε γεμιση θυμιζουν καλοκαιρι και μας αρεσουν παντα!

      Διαγραφή
  4. Καλοκαίρι και γεμιστά πάνε μαζί ,πολύ ωραία φαίνονται τα δικά σου ,καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Ελπινίκη μου! Καλώς όρισες ποιο δυναμικά ελπίζω από εδώ και πέρα!!

    Τα γεμιστά με τον κιμά τα αγαπώ, αλλά δεν τα τρώω ποτέ, αφού όλοι τα θέλουν σκέτα. Τα δικά σου έγιναν πολύ νόστιμα και φουσκωτά αφού τα έχεις γεμίσει τόσο πολύ!! Με τον κιμά είναι ένα πλήρες και χορταστικό φαγητό.

    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μας παλι τα προτιμανε με κιμα, αν και μενα μ αρεσουν πολυ και τα σκετα!!!
      Σ ευχαριστω πολυ!!

      Διαγραφή
  6. Ελπινίκη μου λατρεμένο φαγητό με ή χωρίς κιμά!!!!καλό φθινόπωρο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω πολυ!!!
      Καλο φθινοπωρο και να αργησει να μας ερθει ο χειμωνας!!

      Διαγραφή
  7. Από τα αγαπημένα μου φαγητά, Ελπινίκη μου.
    Μου άρεσε που τα άνοιξες από υη βάση, το ίδιο κάνω κι εγώ αλλά μετά τα αναποδογυρίζω, για να μην ξεραθεί η γέμιση και να είναι ευπαρουσίαστα.
    Δες εδώ: http://helengrblog.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμια φορα τα βαζω και αναποδα οπως κι εσυ, αλλα προσωπικα μ αρεσει να ξεροψηθει λιγο η γεμιση και γι αυτο τα αφηνω ετσι...
      Σ ευχαριστω για το σχολιο!!

      Διαγραφή
  8. Eλπινίκη μου! Μας έλειψες! Όλα καλά; Ελπίζω πως ναι!
    Τα γεμιστά απλά τα... τσακίζω! Μόλις εχθές έφτιαξα, αλλλά χωρίς κιμά.
    Χάρηκα πολύ που είδα ξανά ανάρτησή σου!

    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα καλα, σ ευχαριστω για το ενδιαφερον... απλα υποχρεωσεις και μηδεν ελευθερος χρονος!!!
      Καλημερα!!

      Διαγραφή
  9. Καλό φθινόπωρο Ελπινίκη! Πολύ ωραία τα γεμιστά σου, φαίνονται τόσο λαχταριστά στις φωτογραφίες και πάνω που τα είχα πεθυμήσει. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο φθινοπωρο!! Ακομα δεν τελειωσε το καλοκαιρι και τα πεθυμησες??? Μαλλον δεν τα εφαγες πολυ φετος...

      Διαγραφή
  10. Μοσχοβόλησαν τα γεμιστά σου!
    Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...